Allt vi hittills vet om Frank Ocean’s Homer Brand

berömt svårfångade och elusivt kända, på många sätt borde det inte överraska att Frank Ocean – till synes inte heller någonstans – skulle dyka upp med ett nytt projekt att dela. Det är trots allt vad den tidigare udda framtida medlemmen gör bäst.

2016 dök Ocean upp och byggde tyst en trappa för att uppfylla sina skyldigheter till Def Jam Records och sedan, nästa dag, till mycket överraskning och en lika stor mängd kritisk beröm, släppte ett nytt album i full längd på hans eget märke.

Ocean, du förstår, är full av överraskningar. Homer – hans nya lyxmärke, som först tillkännagavs fredag ​​6 augusti via Ocean’s Instagram och en omslagsintervju med Financial Times – är bara det senaste.

Bild via Frank Ocean
Men vad är exakt Homer? I typisk havsform berättar namnet inte så mycket – annat än, förmodligen, pekar på en förkärlek för forntida grekisk episk poesi.

Fortfarande, intervjun och varumärkets debutkatalog – en estetisk kusin till Ocean’s Boys Don’t Cry Magazine från 2016 – svara på några av de mer pressande frågorna.

För det första hänvisar Ocean till Homer som ett “amerikanskt lyxmärke.” Den “amerikanska” delen är designad och baserad i New York och håller verkligen på granskning. Och med fokus på avancerade smycken och tryckta siden-halsdukar som varumärkets första erbjudande, som alla är gjorda i Italien, är det också rättvist att säga att lyxelementet är sant för Ocean’s beskrivning.

Själva bitarna-en samling armband, kedjor, örhängen och ett urval av andra smycken som till och med tillgodoser de ofta förbisatta tungpiercing-skryter inte bara hantverkare, utan också anmärkningsvärda hållbarhetskvalifikationer att matcha.

Material inkluderar handgjorda 18k fast guld, handmålad emalj och återvunnet sterlingsilver. Kanske mest intressant av allt är användningen av amerikanska laboratorieväxlade diamanter-ett mer etiskt och mer miljövänligt alternativ till traditionella brytade stenar.

På en fullsatt och exklusiv marknad är det så Frank Ocean vinner.

Seguerar sömlöst från den referensen, kanske du undrar var du kommer att kunna plocka upp bitar från den första Homer -kollektionen. Svaret, kanske överraskande, är inte en skuggig liten butik som hjälptes av en omöjligt-bete-spelare med en affinitet för juvelen som är konstiga furbies. Det är dock inte exakt en miljon mil bort.

Homer förstärker den nya etikettens exklusivitet och kommer bara att finnas direkt direkt genom märkets nya butik på 70-74 Bowery, New York City, på grund av öppen måndag 9 augusti. Mycket till fansens besvikelse-som troligen också kommer att bli lika besviken över den ännu oåterkallade prislappen-betyder det att även om du kan boka möten via Homer.com-webbplatsen finns det inget antydande om en webbutik att vara hittades.

Det borde vara uppenbart vid denna tidpunkt, men – om det inte är det – är Homer inte en gren av Frank Ocean Merch. Det skapades inte med de människor som köper Ocean’s Records i åtanke. Det är ändå en förlängning av konstnärens kreativa produktion: varje detalj, från bitarna själva till katalogen – en gemensam grafisk och fotografisk ansträngning från ofta samarbetspartner Tyrone Lebon respektive Ocean själv – har betraktats och konstigt utformad.

På grund av detta djup av tankar och känsla-denna prioritering av kreativ glädje-känns Homer inte som den typen av tappade, klaustrofobiska förslag som prat om en avancerad smyckebutik som först kan framkalla.

Långt ifrån det är faktiskt inte bara kampanjbilderna tydligt samtida-på grund av PC-musik och Vaporwave-estetik än till klassisk lyxreklam-men själva bitarna är glatt genomträngda av färg och en tung-i-kind-känslighet bara tillräckligt lätt lätt tillräckligt lätt ljus för att hålla avancerad lycklig.

Bild via Frank Ocean
Och när han talar om high-end, inbäddat nonchalant bland sidorna i produktfotografering och kampanjbilder, innehåller katalogen också något av ett Faberge-påskägg: en jacka, i lugnande glacialgrön, annars anspråkslös-men slutförd med en bekant triangulär insignia. Tillsammans med orden “Prada”, “Homer” och “kommer snart.” En tidig indikation, kanske – även före den officiella lanseringen – att Homer redan har accepterats av Luxurys Legacy Gatevenders.

Huruvida varumärket visar sig vara en störare i den branschen – eller med tiden blir ett av dess etablerade namn – är det för tidigt att säga. Efter den 9 augusti kan vi dock ha någon idé.

Bild via Frank Ocean

Leave a Reply